Waakzaamapp.nl

Onweersfoto’s uit noord-Nederland

Het onweer van 20 juli 2019 in Roodeschool

Advertentie

Het is zomer in Nederland. Dat betekent dat er vaak sprake is van een afwisselende invloed van hogedrukgebieden en lagedrukgebieden. Zo ook op zaterdag 20 juli, toen twee storingen over ons land trokken en er van tijd tot tijd pittige regen- en onweersbuien ontstonden.

Het KNMI gaf dankzij hagelstenen van 2 tot 4 centimeter in grootte code oranje af voor de provincie Zuid-Holland, iets dat perfect te volgen was via onze Waakzaam-app.

Jannes Wiersema, weerfotograaf uit het Groningse Roodeschool, staat ’s ochtends vroeg op om metingen te verrichten op zijn weerstation. Deze geeft hij dan door aan allerlei landelijke weerburueaus. Daarnaast is Jannes zoals gezegd fervent fotograaf en maakt hij vaak de mooiste plaatjes, omdat hij op het Groningse platteland woont en daarom het weer in allerlei richtingen voor zijn neus ziet gebeuren.

Jannes stuurde ons van het onweer van 20 juli deze prachtige foto’s op, toen een onweersbui over Roodeschool trok en een prachtig neerslaggordijn liet zien. Genieten! Jannes, hartelijk dank voor het inzenden 😊

We hopen dat de lezer er net zo van geniet:

Christian Versloot is liefhebber van extreme weersomstandigheden sinds 2004, toen hij 9 jaar oud was. In de loop der tijd is Christians weerkennis flink gegroeid. Graag legt hij weerkundige verschijnselen aan u uit. Dat doet hij onder andere via de Waakzaam-app, op zijn website Bliksemdetectie.nl en als weerman bij de radio. Artikel geschreven op 21/07/2019.

Warmer in de stad: fabel of fictie?: Hoe komt dat eigenlijk? Een blik op het stadseffect.
Warmer in de stad: fabel of fictie?

Hoe komt dat eigenlijk? Een blik op het stadseffect.

Verder lezen
Onweersfoto’s uit noord-Nederland: Het onweer van 20 juli 2019 in Roodeschool
Onweersfoto’s uit noord-Nederland

Het onweer van 20 juli 2019 in Roodeschool

Verder lezen
Wat is een wolkbreuk?: De officiële definitie van zware neerslag
Wat is een wolkbreuk?

De officiële definitie van zware neerslag

Verder lezen
Zijn er in Nederland ook stormchasers?: Net als de tornadojagers in Amerika
Zijn er in Nederland ook stormchasers?

Net als de tornadojagers in Amerika

Verder lezen